Site Loader

 

Trauma narcisistului pare una dintre cele mai mari si nenoroceste, practic, omul, pe viata.

Se stie ca rar un narcisist se schimba si devine constient de sine. Zidurile de aparare ale unui narcisist sunt super inalte tocmai ca sa ii “protejeze” ranile emotionale cat mai bine…

Cei care cititi asta acum si ati intalnit narcisisti in viata voastra… Stiti cat de carismatici si “perfecți” par ei la prima vedere si chiar in primele intalniri… Cat de sarmanti si binevoitori sunt incat iti vine sa crezi ca l-ai prins pe Dumnezeu de un picior !Curand, insa, la prima ta “greseala”, el iti arata o fata aproape inumana care te face sa te indoiesti de capacitatile si facultatile tale mintale ( nu iti vine sa crezi ca aceasta fiinta ti-a facut vreodata complimente !). Reusesc sa treaca nediagnosticati chiar si de catre multi psihologi.

Te fac sa te simti atat de vinovat, atat de “gresit” incat iti vine sa iti ceri iertare in continuu doar doar sa aduca prima varianta a lui inapoi ! Dar el asa e. Asta e boala, asta e tulburarea si el rareori spre niciodata, un narcisist este constient de efectele negative ale comportamentelor lui.

Ca om, la nivel de suflet, pare extrem de trista viata unui narcisist pentru ca el, pe dinauntru, este lovit, ranit, neiubit si nu poate crede ca cineva il poate iubi!

Asta e drama daca esti in relatie cu un narcisist- ca nu e vorba de tine, de iubirea ta, de capacitatea ta de a tolera si de a construi, ci de faptul ca el pur si simplu NU POATE SIMTI !

Il poti compatimi si intelege la nivel uman, de departe, dar este nevoie sa te alegi pe tine si sa te indepartezi de el pentru ca lui nu ii pasa si nu te poate VEDEA orice ai face. Si o relatie cu el te poate epuiza de entuziasm si energie.

Post Author: Ioana Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *