Site Loader

Cu Daria m-am întâlnit săptămânal, cu o pauză de aproximativ o săptămână, timp de 4 luni. Este cea mai longevivă relație terapeutică din viața mea. Mă bucură și mă onorează această relație. De aceea, am decis să scriu despre ea pentru că este vorba despre un om care a făcut aproape un salt cuantic în 4 luni.

Daria a venit cu o neîncredere mare în ea, cu un job pe care începuse să nu îl mai suporte și cu o mască mare de rigidă. Când am văzut-o prima oară, mi s-a părut că are o frumusețe ruptă din romanele rusești pe care le citeam în prima facultate, de Litere. Sincer, am crezut, la început, că doar își bifează, egotic, dezvoltarea personală. Nici prin gând nu îmi trecea că urma să vină timp de 4 luni.

Ceva s-a întâmplat în acea relație.

Daria suferea acut de rana de nedreptate iar masca de rigidă i-am cunoscut-o mai bine după vreo 2 luni. Vedeam cât de greu este să lase acel zid de ego jos și să fie ea – ea fără menajamente, fără frica de expunere și de a fi vulnerabilă.

O dată am simțit să fac un exercițiu cu ea de vulnerabilizare și am tăcut preț de 5 minute uitându-ne ochi în ochi. Știu sigur că nu i-a fost ușor- la un moment dat simțea să se foiască, dar spre final, parcă s-a abandonat exercițiului și a rămas nemișcată preț de cîteva secunde bune.

De-a lungul terapiei, Daria a înțeles că doar ea este cea care suferă dacă nu își dă voie să simtă nedreptatea pe care a perceput-o din partea mamei ei și nu o depășește. Și că doar ea are de câștigat dacă își iartă mama! Daria a trecut de la resentimente bine ascunse față de cei din familia ei, la acceptare prin următoarele metode folosite în cadrul psihocoachingului:

  • Changing perspective (schimbarea unghiului din care vezi problema)
  • Ventilare emoțională
  • Meditații

Dar cred că cel mai mult a ajutat, așa cum spune și ea, relația terapeutică care este o alianță, practic, pe care clientul o face cu coach—ul/ terapeutul pentru a simți siguranță și încredere în propria călătorie pe tărâmul umbrelor și rănilor emoționale.

Am învățat și eu de la ea, mult.

Fiecare om care vine în fața mea, practic, este un alter-ego, o bucată mare din propria identitate.

Actualmente, Daria este o femeie care radiază a încredere, a renuțat la vechiul ei job care nu o onora, a făcut primii pași în lumea antreprenoriatului și a făcut pași importanți în învingerea fricilor. Îmi amintesc primele întîlniri cu ea, frumoasă dar rigidă, neîncrezătoare, puțin falsă. Ultima oară când am văzut-o era atât de caldă, de naturală, de puternică, de conștientă de ea… Eram mândră de ea !

Post Author: Ioana Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *