Site Loader

1. A nu fi în acord este o provocare faină, interesantă, nu un motiv de blocaj al relației, și nicidecum de despărțire sau îndepărtare. Toți oamenii sunt diferiți între ei. Important este să îți folosești inteligența, cunoștințele de psihologie și harul pentru a le folosi în beneficiul sufletului tău.

2. Nu există Făt-Frumos, nici Ileana Cosânzeana și nici vreun suflet anume pereche în viața reală. Serios. Chiar nu există acel făt de vis, care să fie împlinirea iluziilor tale romantice și care umple stomacul de fluturi diabetici. Am dat „delete” acestui vis- program de marketing al unei industrii uriașe care mănâncă bine pentru că tu ți-ai instalat acest program în cap. Dar poți fi, prin muncă cu tine, cea mai dragă Ileană și cel mai scump făt-frumos al sufletului unui om.

3. Nimeni nu îți poate rezolva problemele. Toate durerile, rănile cu care tu vii într-o relație ies la suprafață doar într-o relație interumană. Dacă intrii deja rănit, o să ai impresia că celălalt te rănește, când, în realitate, iese doar la suprafață o rană, nevoie neîmplinită, o moștenire aflată în umbră. Celălalt este doar o oglindă și un facilitator pentru a te cunoaște pe tine.

4. A vrea sau a nu vrea ceva- este crucial. Lucrurile într-un cuplu se fac din voința unuia sau a altuia. Voința unuia este, la un moment dat, sacrificată pentru a se alinia la voința celuilalt. Trebuie să vezi asta și să fii conștient de acestă putere pe care o ai în cadrul cuplului.

5. Nevoile TU ți le împlinești. Da, uneori mai pune umărul și celălalt, însă nu se cuvine să pui responsabilitatea amarului sufletului tău pe umerii celuilalt. Ești responsabil 100% pentru cunoașterea, validarea și soluționarea cât mai creativă a nevoilor tale. Doar întreg poți avea o relație satisfăcătoare și armonioasă.

6. Acceptarea necondiționată este cel mai mare cadou pe care ți-l poți face ție și celuilalt. Vine la pachet cu înțelegerea libertății individuale ale tale și a celuilalt. În contrapartidă, controlul, constrângerile sunt călăi reali, bice pe care ți le aplici sufletului tău și sufletului partenerului de relație.

7. Dumnezeu nu face nimic în locul tău. Am învățat binișor ce înseamnă să fii co-creator al propriei vieți. Că da, te poți ruga, însă tu alegi mereu să te îndrepți și să folosești acest ajutor. Ritmul de schimbare e al fiecăruia altul. Nu trebuie să te îngrijorezi că înaintezi încet, ci să te bucuri că înaintezi.

8. Răbdarea este cheia vindecării de anxietate. Când gândurile se adună prea multe în cap, atunci este nevoie să respiri profund și să te arăți conștiinței tale superioare (supra-conștiinței). Acestea se vor aranja la locul lor și se vor risipi în lumină.

9. Ascultarea. ASCULTĂ real pe celălalt. Nu doar să aud, ci să ascult. Fără acceptare și smerire a ego-ului nu se prea poate asta.

10. Ego-ul te transformă într-un om prost. Certuri prostești, învinuiri, acuzări, nemulțumiri, dureri inutile …

11. Verifică-ți mereu starea de mulțumire și recunoștință. Este busola după care relația cu omul din fața ta va fi benefică sau nu.

12. Trebuie să înveți să fii fericit înainte de a intra într-o relație. Sau te smerești în fața neștiinței tale și mergi așa. Dacă nu poți scăpa de așteptări, măcar fii sincer și cunoaște-le! Apoi fă-le cuncoscute și celuilalt!

13. Nu îți compara relația cu a nimănui. Nu există nicio rețetă pentru fericire. Fiecare are mecanismul lui unic de a se regla pe care numai cei doi îl știu.

14. Cauta mereu bucuria, nu dreptatea!

15. Copiii sunt un dar într-un cuplu și un motiv de evoluție, nu îi folosi drept motiv de a rămâne într-o relație care nu merge!

Post Author: Ioana Pavel

One Reply to “15 lucruri pe care trebuie să le știm despre relațiile de cuplu”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *