Site Loader

1. Că lumea este înăuntrul meu. Așa cum gândesc și simt eu despre lucruri și oameni, așa mă voi raporta la ele. Eu le creez și tot eu le pot distruge. Eu aleg să mă deschid și să văd lucrurile cu inima deschisă și tot eu aleg să îmi închid inima și să privesc oamenii cu inima închisă fără să aflu adevărul.

2. Să nu mă mai duc niciodată la pomul lăudat cu sacul. Că voi fi dezamăgită. Că scriitorii dacă scriu frumos, nu înseamnă că au și sufletul la fel de frumos. Că daca cineva predă inteligența emoțională, nu înseamnă că știe să își onoreze emoțiile. Că dacă cineva are meseria de preot, nu înseamnă că nu are „100” de traume nevindecate. Că și psihologii au nebuniile și dependențele lor. Oamenii sunt foarte complecși. Îi accepți sau nu.

3. Că dacă eu am creat pace și am eliberat orice negativitate de pe culoarul energetic cu o altă persoană, nu mai am nicio frică față de ce ar putea să îmi facă acea persoană. Că o pot privi în ochi cu seninătate. Și că asta este singurul lucru care ar trebui să îmi aducă liniște daca nu fericire, pentru că este singurul pe care îl pot controla.

4. Că LUPTA e mereu DOAR CU MINE. Cu ego ul meu. Cu ce pot accepta și cu ce nu. Cu cât pot răbda și cu cât nu. Cu cât îmi dau voie să fiu și cu cât ma neg pe sine. Cu cât permit celuilalt eu și cu cât nu permit. Și asa am scăpat de energia învinovățirii altuia definitiv.

5. Că tot ce e „greu”, „necaz”, ” grav”, „bun”, „rău”, „inacceptabil”, „groaznic” este doar o formă de a exista o ego ului ( a măștii). Este o forma de răzvrătire în fața a ceea ce ESTE. Și am făcut pași importanți în ACCEPTARE.

6. Că toata munca cu sine se rezumă, în esență, la a te concentra să pastrezi imaginea sinelui divin care ești și a te comporta în consecință.

7. Că frica este ceea ce ne ține blocați psihologic cel mai mult. Că și fără frica noastră, anumite lucruri ( viruși, oameni bolnavi, morți, vaccinuri nesigure, politicieni egoiști, sisteme inumane) tot se vor intampla. Cel mai bun lucru este sa te eliberezi de frică si să te asumi- bucățică cu bucățică. Și așa ai și șanse să schimbi ceva.

8. Că oamenii vin și pleacă din viața mea si că ceea ce rămâne mai important este relația cu mine... Cum rămân eu cu mine are greutatea cea mai mare. Din ceea ce găzduiesc eu în mine pot da și altora.

9. Că cine va vrea să stea lângă mine trebuie să se arate interesat de mine cu adevarat nu doar eu de el. Iubirea adevărată nu e unilaterală.

10. Că orice muncă nu ar trebui să fie „muncă cu sudoare” ci o străduință personală de a te indrepta spre direcția dorită cu bucurie și stare de prezență.

11. Că dacă nu ai primit ce ai dorit și ai avut nevoie în copilarie niciodată nu este prea tarziu. Nu există vârstă la care să nu poți începe să îți dăruiești ceea ce ți-a lipsit!

12. Că nu trebuie să fac CEVA ca să fiu bună, că orice om are o bunătate intrinsecă prin tot ceea ce face și este. Și că vor fi unii care vor observa asta și alții care nu. Și că este ok așa. Nu trebuie să fii prieten cu toată lumea.

13. Să nu mai explic când simt că celălalt NU VREA să înțeleagă.

14. Este o mare binecuvantare să ai copii dar o și mai mare binecuvântare este să știi să înveți de la ei și prin relația cu ei câte ceva despre tine și psihologia umană.

15. Să îmi cunosc mai bine limitele și să mă încred mai mult în puterea rugăciunii.

Post Author: Ioana Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *